Esős pünkösdkor készültek

 2009.06.02. 14:59

Idén nem volt kegyes az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégére és a gyermeknapra készülőkhöz. A borús esős napokon vidám képek festegetésével töltöttem az időmet. Az akvarell igen nehéz technika mivel a vízfesték gyorsan szárad és nem javítható. Nagyon pontosan kell megtervezni az akvarell minden ecsetvonását. Az akvarell ceruza könnyebb technikai megoldást ad. A ceruzával szinte szinesceruzás rajzot csinálhatunk, amelyet vízbe mártott ecsettel áthúzva akvarell képet kapunk. Az akvarellceruza szárazon javítható is. Akvarell ceruzávalkészítettem ezt a három képet. A tavi tájképet a Hídlapban megjelent fotó ihlette, amelyen a Palatínusz tóba süllyesztenek középkori hajódeszkákat.

 A napsütéses tengerpartot ídéztem fel a pasztell krétával készült képemmel.

 

Tavaly október óta tanulok rajzolni a Napút Rajziskolában Ódor Tünde képzőművésznél, első bemutatkozásom a nyilvánosság előtt június 5.-én nyíló évzáró csoportos kiállításon lesz a Bajor Ágost Művelődési Házban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rajzaim.blog.hu/api/trackback/id/tr191159238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása